Kavak MYO – Kavak OSB Firmaları Toplantısı

Kavak Meslek Yüksekokulu ve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar ile Üniversite-Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla bir kahvaltı organizasyonunda Kavak Tirit Evinde 17.02.2023 tarihinde bir araya gelindi. Bu süreçte organizasyonun sponsoru olarak Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz da toplantıda hazır bulundu.

İlk olarak Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilal SUNGUR yüksekokulda bulunan bölümler ve programları tanıtarak firmalara ön bilgilendirme gerçekleştirdi ve katılım sağlayan 10 firmaya müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Ardından Organize Sanayi Müdürü Mesut AYDOĞDU konuşmalarında Samsun Üniversitesinin üniversite-sanayi işbirliği taleplerini sağlama adına kendilerine durumu bildirdiklerinde memnuniyet duyduklarını ve bu doğrultuda bir aracı olduklarını ifade etti ve bu toplantıların karşılıklı ihtiyaç ve faydaların gerçekleşmesi için sıklıkla gerçekleşmesini umut ettiklerini belirtti.

Organizasyona katılım sağlayan 10 firmanın yetkilileri kendilerini tanıtarak faaliyet alanlarını ve toplantının üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması adına güzel bir başlangıç olacağının altını çizdiler.

Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin KARİPTAŞ depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dileyerek bu buluşmanın önemine ve geçmiş dönemlerde üniversitemize birtakım desteklerde bulunan sanayici ve işadamlarına teşekkürlerini iletti.

Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin KAYNAK ise üniversitemizin orta vadeli hedeflerine ulaştığını ve uzun vadeli hedeflerine doğru çalışmalarına koyulduğunu belirtti. Üniversitemizin kurulduğunda hali hazırda bulunan 206 üniversiteden farklı olarak yola çıktığını dile getirdi. Bu doğrultuda amacımızın sanayicilerin ihtiyaçlarına akademik ve insan kaynakları yönünde yapılabilecek katkılarımızı görüşmek ve aktif olarak hizmet vermek olduğunu belirtti. Ülkemizde ciddi bir eleman eksikliğinin olduğuna, aynı zamanda ihtiyaca uygun personelin olmadığına ve sanayicinin talep ettiği eleman profilini analiz etmenin oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı. Sanayi talebi ile üniversite arzını çakıştırarak özel sektör ve kamunun birlikte ilerlemesi yönünde her ikisini de güçlendirmenin önemli olduğu söyleminde bulundu. Tüm bunlarla birlikte Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimize nasıl katkılarda bulunabiliriz bunun çaresini aramak için bu toplantının organize edildiğini belirterek tüm katılımcılara teşekkürlerini ifade etti.

Sonrasında toplantıya katılım sağlayan firmaların dile getirdikleri birtakım istekleri, insan kaynaklarında yaşadıkları sıkıntıları konusunda karşılıklı istişare ortamında geçen toplantı hatıra fotoğrafı çekilerek sonlandı.